Lid worden van FBN

Lid worden

Voor iedereen een oplossing!

Voor alle duidelijkheid : Een kaart bij 1 van de naturistische verenigingen betekent ook automatisch aansluiting bij de Federatie van België en bij de Internationale Federatie. Dus één kaart is voldoende, want met de kaart van de vereniging, kan je eveneens overal terecht.

De beste oplossing is steeds een kaart aanvragen bij de vereniging van je keuze. Het merendeel van de mensen kiest daar dan ook voor. Een kaart aanvragen bij de Federatie rechtstreeks kan, maar wordt meestal als springplank gebruikt om de verschillende verenigingen te leren kennen en dan je keuze te kunnen maken. Bij de Federatie heb je geen verenigingsblad (wat je meestal wel hebt bij een vereniging).

Het belang van een kaart

Een kaart, aangeschaft bij een club of bij het FBN, geeft je steeds:

  • De meeste Belgische en buitenlandse naakt recreatiedomeinen zijn enkel toegankelijk als je in het bezit bent van een geldige lidkaart. Deze lidkaart verschaft je het recht tot toegang maar dekt niet de kosten van inkom, overnachting, consumptie of andere uitgaven.
  • Toegang tot alle FBN-activiteiten en activiteiten van de Belgische clubs zoals het periodiek naakt zwemmen dat door sommige verenigingen wordt georganiseerd. Al deze activiteiten vind je terug in onze Agenda, maar ook hier dekt je lidkaart niet de kosten van de activiteiten.

De kaart geeft ook recht op een korting of ander voordeel bij veel naturistische vakantiebestemmingen. De lijst van deze bestemmingen vind je terug op onze pagina naturistische vakantiebestemmingen.
Bij bepaalde verenigingen heb je ook nog extra voordelen, die enkel gelden voor de leden van die bewuste vereniging.
Naast deze voordelen biedt de kaart een degelijkheidsgarantie waar respect, oprechtheid, eenvoud, vriendschap, discretie en gezonde ontspanning centraal staan. Elk lid geniet tevens van een sportongevallenverzekering.

Aansluiten bij een vereniging

De meeste aansluitingen gebeuren bij een vereniging. Zo krijg je voeling met de andere mensen uit je naturistenvereniging en neem je deel aan haar activiteiten, zoals sportactiviteiten, feestjes en etentjes. Op die manier bouw je een leuke vriendenkring op. Op geregelde tijdstippen zijn er inter-vereniging-activiteiten met de andere naturistenverenigingen. Je krijgt ook de berichten en of tijdschriften van jouw vereniging.

De lijst van Belgische naturistische verenigingen vind je op onze pagina naturistische verenigingen, met de toetredingsvoorwaarden (onder meer prijs lidkaart) en aangeboden faciliteiten en activiteiten. Bij de meeste verenigingen mag je, na afspraak, eenmaal deelnemen zonder lid te zijn om te zien hoe het je bevalt.

Een FBN-kaart bij de federatie

Wens je niet aan te sluiten bij een Belgische vereniging of kan je nog niet kiezen, dan je ook bij het FBN een kaart verkrijgen. Ook met deze kaart krijg je toegang tot alle Belgische en buitenlandse naakt recreatiedomeinen, alsook alle activiteiten georganiseerd door het FBN en de verenigingen.

Om bij het FBN een kaart aan te schaffen, vul je het documentje hieronder in. Je volgt gewoon de stappen die er staan.

Gelieve dan ook het verschuldigde lidgeld te storten op rekening FBN vzw: NICABEBB – BE93 8508 5802 0467

De huidige tarieven van het FBN zijn:

  • Alleenstaande (1 kaart) - €40
  • Koppel (2 kaarten) - €50
  • Kinderen 15 t.e.m. 17 jaar (eigen kaart) - €23
  • Inwonende kinderen 18 jaar en ouder (eigen kaart) - €40
  • Kinderen t.e.m. 14 jaar = gratis / geen kaart

Na ontvangst van dit formulier en bevestiging van betaling bezorgen wij je de lidkaart op het aangemelde verblijfsadres. Door een bewijs van betaling bij te voegen versnel je de ontvangst van de kaart.

Heb je vragen, problemen stuur dan een mailtje naar : info@naturisme.be.
Reken op ongeveer 10 werkdagen om ze in je bus te krijgen. Vraag je kaart dus steeds tijdig aan. (We werken met vrijwilligers, dus graag wat geduld)

Benieuwd naar wat er leeft in het naturisme?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief